המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק ע"ש יחיאל נהרי הוקם ב־1988 ומבוסס על האוסף של יחיאל נהרי ז"ל, שנתרם לעיר רמת גן ב־1962. האוסף העשיר והמגוון מוצג במוזיאון באופן קבוע.
אופיו האקלקטי של האוסף משקף את טעמו הייחודי של האספן, ובו כלולים פריטים – חלקם נדירים – מן המאה השלוש־עשרה ועד המאה העשרים מרוב מדינות מזרח אסיה, ובעיקר מסין ומיפן. האוסף מכיל פסלים בודהיסטים ממדינות שונות, כלי חרסינה, כלי לכָּה, הדפסי עץ וציורים, כלי מתכת, חרבות, עבודות קְלוֹיזוֹנֶה, רהיטים, עבודות טקסטיל, וכן עבודות גילוף בשנהב, במבוק, עץ ואבן.
לצד האוסף הקבוע המוזיאון מציג תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית במגוון מדיומים, בשאיפה להעניק לקהל חוויית צפייה מגוונת ומרתקת. תצוגות אלו משלבות בין הרובד ההיסטורי והקלאסי לבין ההקשרים העכשוויים ומספקות תמונת מצב עדכנית על התרבות והאמנות של המזרח הרחוק, בזיקה למאפיינים של העידן הגלובלי.
יחיאל נהרי (1962-1907) היה איש עסקים ואספן נלהב, שרכש את האוסף שלו במהלך ביקוריו במזרח הרחוק. נהרי נולד בפולין ב־1907 ושירת כנספח כלכלי מטעם הממשלה הפולנית בדרום אפריקה. בֿ־ 1938 עלה לישראל, ולאחר מלחמת העולם השנייה המשיך בעסקיו ועבר להתגורר במונטריאול. במהלך מסעותיו העסקיים למזרח הרחוק פיתח את אהבתו הגדולה לאמנות של עמי מזרח אסיה. בעת שרכש את הפריטים השונים ביקש נהרי את הדרכת המקומיים. פריטים אלו תמיד היו יקרי ערך בעיני הסינים והיפנים, אך בעת שנרכשו רק אספנים בודדים במערב גילו בהם עניין. כיום הם נחשבים לנדירים ביותר, ובכך ניכר ייחודו וערכו של האוסף. במקביל לכך, במסעותיו באירופה רכש נהרי בהיקף רחב גם חפצים שהיו אז מקובלים בקרב אספנים מערביים. לאחר שחזר עם משפחתו לישראל ב־1961, התגבשה בו התוכנית כי אוספו ישמש בסיס למוזיאון לאמנות המזרח הרחוק בישראל. לאחר מותו בטרם עת, ב־1962, נודע כי ציווה לתרום את האוסף לעיר רמת גן.
בנובמבר 1988, לאחר שהאוסף עבר שיקום ורסטורציה, נפתח ברמת גן באופן רשמי המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק ע"ש יחיאל נהרי. במהלך 2021, ביוזמת הנהלת המוזיאון ובתמיכתה של עיריית רמת גן, עברו חללי המוזיאון חידוש ושדרוג ונפתחו מחדש לקהל.
הודעה חשובה:
המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק יסגר לביקור החל מה- 1.1.2025 עד להודעה חדשה.