המקום סגור באופן זמני
בית האמן נתן רפופורט, הוקם כחלק מקריית המוזיאונים בשיכון ותיקים ברמת-גן, הוא ממוקם ברחוב רוקח, נושק לגדות נחל הירקון. מבנה הסטודיו תוכנן בשנת 1956 על ידי משרד אדריכלים יסקי-פובזנר, כחלק ממקבץ מבנים בשפה צורנית וחומרית דומה תוך שימוש בתאורה טבעית. יסקי-פובזנר הם מחשובי האדריכלים של שנות ה-50, שפעלו באותה תקופה, בין השאר תכננו את כיכר מלכי ישראל (כיכר רבין) בתל אביב, בנייני הרוח והחברה בגבעת רם. בשנת 2022 ייפתח בית רפופורט לאחר שיפוץ כחלל תצוגה לתערוכות מתחלפות, בזיקה ליצירתו של רפופורט, במובן הרחב.
נתן רפופורט (1911, ורשה – 1987, ניו-יורק) היה פסל, צייר וצלם יהודי יליד העיר ורשה בפולין, עלה לישראל ב-1950. כל בני משפחתו נספו בשואה ויצירותיו החשובות והמוכרות ביותר עוסקות בהנצחת הנספים והלוחמים בה. על יצירותיו האיקוניות ניתן למנות את האנדרטה לזכר לוחמי גטו ורשה שהקים בוורשה ב- 1948 שהעתק שלה נמצא ביד ושם בירושלים, את האנדרטה לזכר מרדכי אנילביץ' בקיבוץ יד מרדכי (1951) ואת אנדרטת מגילת האש ("אנדרטת הגווילים") ליד כיסלון ביער הקדושים (1972).
בשנת 1927 נרשם רפופורט ללימודי פיסול בבית הספר העירוני בעיר ורשה. לאחר כשלוש שנים המשיך בלימודים באקדמיה לאמנות, שם זכה במלגה בעזרתה ביקר באיטליה ובצרפת והתרשם מן המוזיאונים בהן. בשנת 1938 זכה רפופורט במלגה בעזרתה הוא למד ב"אקול דה בוזאר" בפריז. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה ברח רפופורט מפולין לביאליסטוק שברוסיה.
לאחר המלחמה חזר לורשה, והקים באפריל 1948 את האנדרטה לזכר מורדי גטו ורשה - אנשי הארגון היהודי הלוחם. האנדרטה נחנכה במקום שבו מוקמה המפקדה של המרד ובאותו מקום שמפקדו הצעיר מרדכי אנילביץ נהרג. העתק של האנדרטה מצוי ברחבת יד ושם בירושלים, והינו אחד הסמלים המוכרים של מורשת השואה והגבורה. "הטבעתי בברונזה את קורות דורנו. אמנות אינה אמנות לשמה. לדברים שעשיתי נועד תפקיד" אמר רפופורט. המודל של האנדרטה נמצא באוסף בית רפפורט.